Vpis v 1. letnik Pletarske in Lončarske šole

Obe šoli bosta potekali od oktobra 2012 do marca 2013, enkrat tedensko, dan in uro pa bomo določili po dogovoru z udeleženci na informativnem sestanku.

V prvem letniku Pletarske šole se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala za pletenje bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletarstva, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končni izdelek.  Pod vodstvom treh mentorjev se boste naučili izdelati šest različnih izdelkov: košaro, košek, peharček, cekar, otroško košarico ter pladenj.

V prvem letniku Lončarske šole se boste seznanili z različnimi vrstami gline, barvami za glino, ornamenti ter postopki ročne obdelave gline (oblikovanje iz kačic, trakov, valjanih plošč). Posamezne glinene dele boste pod vodstvom mentorice sestavljali v celoto. Naučili se boste izdelati 10 različnih izdelkov

Za več informacij in prijave, ki jih zbiramo do 15. septembra, smo vam na voljo na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si, na telefonsko številko 01/8361-104 ali pa se osebno zglasite v Rokodelskem centru od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro.

Rokodelski center Ribnica
Cesta na Ugar 6
1310 Ribnica

17:00:00 – 20:00:00

2022 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni