PLETARSKA IN LONČARSKA ŠOLA 2022/23

s pričetkom v oktobru 2022

Rokodelski center Ribnica vas vabi k vpisu v PLETARSKO in LONČARSKO ŠOLO.

V PLETARSKI ŠOLI se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke.

LONČARSKA ŠOLA – ZAČETNO VRETENO je namenjena vsem, ki vas zanima oblikovanje gline na lončarskem vretenu. Poudarek bo na spoznavanju materiala-gline in njenem ročnem oblikovanju in osnovah oblikovanja gline na lončarskem vretenu (centriranje, cilinder). Po osvojenem centriranju boste izdelali tudi nekatere manjše tradicionalne izdelke. Vse izdelke se boste naučili tudi glazirati.

Šoli bosta potekali od začetka oktobra 2022, do konca marca 2023, enkrat tedensko, po dve uri v določenem terminu. Cena pletarske šole je 260 eur, cena lončarske šole pa 300 eur.

Za več informacij in prijave, ki jih zbiramo do 25. septembra, smo vam na voljo na elektronski naslov katja.zagar@rc-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361-120.

Utrinki iz prejšnjih let v obeh šolah

2022 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Srrs Logo Mali