PLETARSKA IN LONČARSKA ŠOLA 2021/22

s pričetkom v oktobru 2021

Rokodelski center Ribnica vas vabi k vpisu v PLETARSKO in LONČARSKO ŠOLO 2021/22

PLETARSKI ŠOLI se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke. Pod vodstvom mentorjev se boste naučili izdelati pet različnih izdelkov: košaro iz leskovih viter, pehar, cekar, otroško košarico ter pladenj.

LONČARSKA ŠOLA – ZAČETNO VRETENO je namenjena vsem, ki vas zanima oblikovanje gline na lončarskem vretenu. Poudarek bo na spoznavanju materiala-gline in njenem ročnem oblikovanju in osnovah oblikovanja gline na lončarskem vretenu (centriranje, cilinder). Po osvojenem centriranju boste izdelali tudi nekatere manjše tradicionalne izdelke: potičnica, majolka, skleda z valovitim robom. Vse izdelke se boste naučili tudi glazirati.

Šoli bosta potekali od začetka oktobra 2021, do konca marca 2022, enkrat tedensko, po dve uri v določenem terminu.

Cena pletarske šole je 240 eur, cena lončarske šole pa 280 eur.

Za več informacij in prijave, ki jih ZBIRAMO DO 25. SEPTEMBRA smo vam na voljo na elektronski naslov katja.zagar@rc-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361-120.

Vsi tisti pa, ki ste že končali enega od letnikov, pa ste seveda zelo lepo vabljeni k nadaljevanju.

 

Obe šoli bosta potekali ob upoštevanju trenutno veljavnih  ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2 ( PCT pogoj).

Utrinki iz prejšnjih let v obeh šolah

2022 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Srrs Logo Mali