PLETARSKA IN LONČARSKA ŠOLA 2019

s pričetkom v oktobru 2019

V PLETARSKI ŠOLI se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke. Pod vodstvom mentorjev se boste naučili izdelati pet različnih izdelkov: košaro iz leskovih viter, pehar, cekar, otroško košarico ter pladenj.

Obveščamo vas, da letos žal zaradi poškodbe mentorice vpisa v 1. letnik lončarske šole ni (ročno oblikovanje iz gline).

 

Vabimo pa vas k vpisu v 2. letnik – ZAČETNO VRETENO, ki je namenjen vsem, ki vas zanima oblikovanje gline na lončarskem vretenu. Poudarek bo na osnovah oblikovanja gline na lončarskem vretenu (centriranje, cilinder). Po osvojenem centriranju boste izdelali tudi nekatere manjše tradicionalne izdelke: potičnica, majolka, skleda z valovitim robom. Vse izdelke se boste naučili tudi glazirati.

Šoli bosta potekali od začetka oktobra 2019, do konca marca 2020, enkrat tedensko, po dve uri v določenem terminu.

Cena pletarske šole je 240 eur, cena lončarske šole pa 280 eur.

Za več informacij in prijave, ki jih ZBIRAMO DO 25. SEPTEMBRA smo vam na voljo na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361-120.

Vsi zainteresirani nam VPISNI LIST ZA PLETARSKO ŠOLO ali VPISNI LIST ZA LONČARSKO ŠOLO (2. in 3. letnik) izpolnjen lahko osebno prinesete v Rokodelski center Ribnica, pošljete po pošti ali nam skenirane pošljete na elektronski naslov.

Vsi tisti pa, ki ste že končali enega od letnikov, pa ste seveda zelo lepo vabljeni k nadaljevanju.

Utrinki iz prejšnjih let v obeh šolah

2020 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Lasinzastave Logo Mali
Logo Erasmus
Logo Las Cdr10
Logo Chance
Srrs Logo Mali