Petra, vsestranska ustvarjalka, ki je svojo ustvarjalnost začutila po selitvi v Ribnico oz. ob gradnji družinske hiše, ki nosi številko 96. Od tod tudi ime blagovne znamke pod katero ustvarja – House 96.

Njena ustvarjalna pot se je začela, ko se je pred leti vpisala v lončarsko šolo v Rokodelskem centru Ribnica, kjer se je naučila osnov lončarstva, predvsem pa razširila krog poznanstev.

Ker doma za delo z glino ni imela orodja in prostora, je začela iskati možnosti ustvarjanja, ki je ne bi omejevale na prostor, saj želi to početi kjerkoli, tudi zunaj doma, npr. med vožnjo na poti v službo ali med potovanji.

Ko je v Rokodelskem centru videla razpis za tečaj kvačkanja, je začutila svojo novo priložnost, zato se ga je brez pomisleka udeležila. Naučila se je osnovne petlje, brati vzorce in izdelala prve izdelke. Kasneje je znanje kvačkanja nadgrajevala sama prek knjig in video posnetkov. Petra pravi, da ji kvačkanje pomeni sprostitev in tudi nenehni izziv, saj ima vedno premalo časa za vse nove ideje, ki jih želi realizirati. Pri kvačkanju namreč ni bližnjic.

V njenem studiu, kjer hrani material in bogato zbirko knjig za ustvarjanje, je nastalo že marsikaj – odeje in nakit, otroški copatki, šali in kape, igrače, košare, novoletna dekoracija ter njeni najljubši – obkvačkani kamni.

Zase najraje ustvarja v pisanih barvah, seveda pa barvno paleto prilagaja bodočemu lastniku izdelka. Zadnje čase je nastalo kar nekaj mandal, kjer barvni spekter ne pozna meja.


Kontakti:

Petra Kisovec Kamnik, House 96

FB – house96shop

@/house96design

Rcr Rokodelci Petra Kisovec 15


2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni