Ustvarjalka, ki je po srečanju z glino v lončarski šoli v Rokodelskem centru Ribnica ugotovila, da bo  lončarstvo  težko preselila v svoj dom, se je odločila, da si kupi šivalni stroj in se nauči šivati. Šivanja se je začela učiti prek tečajev, veliko šiviljskih zagat pa je razvozlala kar sama. Hobi je tako prerasel v strast in ji danes pomeni način sproščanja po napornem vsakdanjiku. 

Milena šiva unikatna oblačila, modne dodatke in dekorativne izdelke ter izdelke po naročilu pod blagovno znamko OnlyMyFashion oz. OMFashion.

Obožuje čas, ko se zapre v svoj »happy place«, kakor poimenuje svojo sobico v kateri šiva in takrat začne z realizacijo idej, ki so se ji prikradle čez noč. Najprej jih skicira na papir, skroji, izreže  in nato zašije v končni izdelek.

Pravi, da najraje šiva stvari, ki so namenjene nekomu za darilo ali za posebno priložnost. Šivanje po naročilu z delnimi usmeritvami naročnika, ji namreč še vedno dopušča ustvarjalno svobodo, ki jo potrebuje, da ustvari izdelek z dušo. Ideje črpa od vsepovsod; iz narave, okolja, ki jo obdaja, pravi, da so ji ljudje s posebnimi kosi oblačil tudi velikokrat navdih za kaj novega.

Njen najljubši izdelek je tisti, ki nariše nasmeh na obraz tistemu, ki ga nosi ali uporablja.

Milena svoje izdelke predstavlja  predvsem na družabnih omrežjih, morda pa jo bomo v prihodnje srečali tudi na kakšnem sejmu, saj si želi, da bi se s svojo produkcijo predstavila na tovrstnih dogodkih. 

Njena največja želja je, da bi lahko njena ustvarjalnost iz hobija prerasla v kaj več, saj v tem res neizmerno uživa.

Rcr Rokodelci Milena Oiclj Sivec (19)

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni