Laura Fajfar vsestranska ustvarjalka, se s svojimi unikatnimi izdelki predstavlja pod blagovno znamko Laura., katera sledi minimalizmu in ostaja svoja od ideje do končnega produkta. 

Zase pravi, da jo oblikovanje, materiali in ročne spretnosti privlačijo že od nekdaj. Že kot majhna punčka se je usedla za svoj šivalni stroj in začela kreirati oblekice za punčke. Veliko se je naučila od svoje babice, ki je bila šivilja in tako so začele nastajati prave kreacije. Po študiju na Naravoslovno tehniški fakulteti, smer oblikovanje tekstilij, je svoje znanje le še podkrepila in samosvojo unikatnost  dvignila še na višjo raven, saj so vsi izdelki ustvarjeni izpod njenih rok, premišljeno oblikovani, minimalistični in unikatni v svoji obliki in uporabnosti. 

V njenem ateljeju, ki si ga na Metelkovi deli s slikarko,  nastajajo nahrbtniki in druge uporabne torbice različnih oblik in materialov, copati iz filca, posamezni kosi oblačil, vse premišljeno, s preprostimi oblikami, a vedno njenim unikatnim podpisom. 

Pravi, da ima rada cel cikel, od samega začetka ustvarjanja, izbora materialov in krojenja, do fotografiranja izdelka in nenazadnje obožuje trenutek, ko izdelek lično zavije in ga izroči novi lastnici ali lastniku.

Ideje črpa iz narave, njene preprostosti in arhitekture. Ponavadi pa se vse začne iz potrebe po nekem novem izdelku zase.

Laura svoje izdelke predstavlja  na družabnih omrežjih in drugih svetovnih spletnih platformah. V živo pa jih lahko najdemo v ŠKUCu v Ljubljani. Zelo rada pa se udeleži tudi različnih sejmov, saj se tako najlažje predstavi in približa svojim kupcem. Kmalu pa bo luč ugledala tudi njena nova spletna stran www.laurafajfar.com, kjer se bo predstavila s svojimi izdelki.

Kopalni plašč je trenutno njej njen najljubši kos!

Rcr Rokodelci Laura Fajfar (1)

 


2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni