Janez Govže je mlada gonilna sila družinskega podjetja Gov-wood, kjer se že četrta generacija ukvarja z izdelovanjem suhe robe. Po drugi svetovni vojni, ko je v hišo prišla elektrika, ki je zamenjala vreteno na vodni pogon  so začeli z bolj množično proizvodnjo različnih lesenih izdelkov in spominkov. Svoje izdelke so prodajali v takratne zadruge (Ribnica, Velike Lašče, Sodražica), kupci pa so prihajali tudi iz bivše Jugoslavije.

Po osamosvojitvi Slovenije so se usmerili v proizvodnjo najrazličnejših izdelkov. V njihovi delavnici se tako izdelujejo lesene deske, velike deske za valjanje testa, sklede, pručke, različni unikatni izdelki, lesene salamoreznice,  izdelki po naročilu in mnogi drugi.

Pri svojih izdelkih uporabljajo izključno slovenski les, najpogosteje bukev, javor, lipo, jesen, oreh.

Veliko izdelkov gre v tujino, predvsem v Belgijo, Nemčijo in skandinavske države. Veliko izdelkov  prodajo prek svoje spletne trgovine, še vedno pa se radi odpravijo na različne sejme po Sloveniji. 

Janez je že od malega vključen v delo v delavnici. Začelo se je že pri šestih letih, ko je z ročno žago naredil figurice za šah. Pri svojih 24 letih zdaj v delavnici odloča o večini stvari, čeprav se zaveda, da brez podpore in dela drugih članov družine, ne bi bilo podjetje tako uspešno. Janez je tako vključen v vse faze procesa:  snovanje novih izdelkov, iskanje novih trgov oz. kupcev, skrb za spletno trgovino, nabava lesa, priprava lesa, izdelovanje in prodaja. 

Pravi, da je njegov najljubši izdelek lesena salamoreznica.

Rcr Rokodelci Janez Govze (16)2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni