Vabilo Www Spletna Stran
 • razstava

Razstava Zgodbe rok in krajev

V projektu sodelovanja Zgodbe rok in krajev sodeluje 11 lokalnih akcijskih skupin, ki skupaj vključujejo več kot 60 občin širom Slovenije. Med njimi je tudi LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, ki združuje občine Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče. Namen projekta, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, je ustvariti spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev in njihovih kompetenc.

Projekt, ki ga v LAS Od Turjaka do Kolpe izvajata Rokodelski center Ribnica in Območna obrtna-podjetniška zbornica Ribnica, se je začel izvajati 25. oktobra 2017, ko smo v Rokodelskem centru Ribnica gostili uvodni nacionalni dogodek projekta. Poleg predstavnikov posameznih LAS so bili na dogodek povabljeni tudi rokodelci z območja vseh LAS.

Projekt se je nadaljeval z interaktivno delavnico, na kateri smo v sodelovanju z oblikovalci, rokodelci in etnologi pretresli obstoječe stanje rokodelstva ter zasnovali vsebine za osem delavnic, namenjenih rokodelcem in obrtnikom, ki so se začele z uvodno predstavitvijo z naslovom Uspešne zgodbe: Zenegg, Ribrand in Dile za darile. Delavnice, ki jih je obiskovalo 25 udeležencev, je vodil oblikovalec Gašper Premože. Udeleženci so dobili globlji vpogled v zakulisje načrtovanja novega izdelka, blagovne znamke in trženja. V  živo so spremljali razvoj izdelka od prve ideje do končne spletne trgovine, ob tem pa spoznali sodobne pasti in priložnosti trženja blagovne znamke.

Spoznali so tudi druge teme – fotografijo s Petro Draškovič Pelc, trženje na socialnih omrežjih z Evo Moric ter komunikacijo s kupci z Boštjanom Majcnom. Ob koncu delavnic so se rokodelci lahko glede načrtovanja in zasnove oblike izdelka ter končne podobe embalaže posvetovali z oblikovalcema Gašperjem Premožetom in Janezom Mesaričem. Na koncu smo zainteresirane povabili k sodelovanju na prireditvi Historial v Škofji Loki, kjer so se nekateri tudi prvič predstavili javnosti.

Rezultati projekta so razstavljeni pred vami. Nastali so novi izdelki, ponekod nadgradnja celostne grafične podobe. Predstavljamo ustvarjalni proces, potek dela in izdelke, ki so nastali v projektu. Tudi če je bil to »le« premislek, kdo sem in kaj želim početi v prihodnje.

Prenesite dokumente

PRIJAVITE SE!

  Rokodelski center Ribnica

  Javni zavod rokodelski center Ribnica - zavod za rokodelstvo, Muzejsko in Galerijsko dejavnost, Cesta na Ugar, Ribnica, Slovenija

  2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

  Grb O.r.
  Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
  Logo Las Ppd Vert 1
  Lasinzastave Logo Mali
  Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni