Received 451816707450739

Slovenski rokodelski festival v parku Brdo pri Kranju

V nedeljo, 2. junija je v idiličnem parku Brdo pri Kranju že drugo leto potekal Slovenski rokodelski festival.

Osrednji dogodek Slovenskega rokodelskega festivala združuje rokodelce in rokodelke na nacionalnem nivoju. Ustvarja prostor in predstavitev vrhunske rokodelske dejavnosti.

Celoten dogodek smo sooblikovali rokodelski centri, združeni v Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije, kot glavni koordinator in programski vodja zanj Rokodelski center DUO Škofja Loka, s finančno pomočjo Ministrstva za gospodarstvo turizem in šport.

 

Tovrsten festival je potekal drugič in  je bil ponovno zelo dobro obiskan, saj je ponujal pester program od rokodelskih stojnic do posameznih rokodelskih delavnic, ki so bile namenjene otrokom in odraslim. V prelepem ambientu so bili tudi skupnostni kotički, kjer so potekale etnološke in ljudske igre, knjižnica na prostem in razstave na prostem.

Na stojnicah se je s svojimi rokodelskimi izdelki predstavljalo več kot 60 rokodelcev, rokodelk,

organizacij in izobraževalnih ustanov iz cele Slovenije. Na večini stojnic so sodelujoči izvajali

tudi prikaze svojega dela in obiskovalcem  predstavljali rokodelske veščine. Pod okriljem našega rokodelskega centra so se s predstavitvijo obrti in prodajo svojih izdelkov predstavljali pletarka Dušanka Češarek, posodar Franc Jaklič in lončar Janez Bojc.

Ena od delavnic, ki je bila zelo dobro obiskana je bila tudi naša pletarska delavnica, pod mentorstvom Mateja Muhiča.

V sklopu rokodelskega festivala se je v stekleni dvorani Kongresnega centra Brdo  odvila tudi okrogla miza, z naslovom »Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva – prvo leto«, pred tem pa je mag. Dejan Židan vsem Rokodelskim centrom, ki so bili na javnem pozivu ministrstva izbrani kot 𝗻𝗼𝘀𝗶𝗹𝗰𝗶 𝗽𝗼𝗱𝗽𝗼𝗿𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗼𝗸𝗼𝗹𝗷𝗮 𝗿𝗼𝗸𝗼𝗱𝗲𝗹𝘀𝘁𝘃𝗮,  slavnostno podelil plakete.

 

 

 

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni