Hiša Mandrova (1 Of 1) 13

Rokodelski tabor v Ribnici

V Ribnici smo zaključili s tridnevnim Rokodelskim taborom.
Pletenje košaric, igranje z glino, izdelovanje stolčka, pomoč pri izgradnji skeleta za hišo, spoznavanje gozda, spoznavanje Ribnice z e-kolesi, spoznavanje ribniških rokodelskih obrti, kmečke igre, družabne igre, ožiganje s pirografi … Vse to in še več opisuje letošnji rokodelski tabor pri nas.
Hvala Aljaž Celarc iz Hiše Mandrova za vse potrpljenje in mojstrstvo na delavnici, Matej Muhič za prikaz pletarstva in izvedbo delavnice pletenja, Nik Zobec za zabavne popoldanske športne in večerne animacije, Gostišče in picerija Ana za super ambient in hrano ter Iztok Pucer, da smo lahko prišli na vse dogovorjene lokacije še preden nas je ujel dež.
Otroci so se v treh dneh naučili veliko novega o ribniški tradiciji izdelovanja suhe robe in o lesu nasploh.
Predvsem pa hvala Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki se je tudi letos odločilo tovrstne vsebine financirati v celoti, zato so bile za udeležence popolnoma brezplačne. Na ta način res lahko mladim približamo rokodelstvo.

Rokodelski tabor je tako pri nas zaključen, do konca avgusta pa se odvija še po drugih krajih po Sloveniji: v Rogatcu, na Dolah pri Litiji, v Moravčah, Slovenski Bistrici, Veržeju, Škofji Loki in Slovenj Gradcu.

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni