Uporaba lokalne geologije pri izdelavi uporabne keramike
4 urna delavnica oblikovanja gline in geologije

Lončarji so v preteklosti postali prebivalci območij bogatih z glino. Z zemljo so se povezali tako močno, da se je na osnovi materialov, ki jih je ponujala neposredna bližina, razvila specifična keramika, tipična za okolje. Tako so poleg kulture družbe lokalno keramiko definirali tudi materiali, iz katere je bila keramika izdelana.

Globalizacija pa nam je prinesla dostop do glin iz Nemčije, porcelana iz Francije, kobaltovih pigmentov iz Kitajske, in s tem prekinitev povezanosti z domačimi materiali. Morda je danes spet čas, da se spomnimo, iz česa so narejena naša tla, kaj nam ponuja geoIoško/geografska danost in kako lahko pretvorimo našo zemljo v sodobno uporabno keramiko.

4 urna delavnica Uporaba lokalne geologije pri izdelavi uporabne keramike predstavlja uvod v razpoznavanje nam lastne geologije ribniške pokrajine in išče možnosti uporabe različnih lokalnih materialov pri izdelavi uporabne keramike.
Vključili bomo:
– načine iskanja primerne geologije
– prepoznavanje različnih glin, peskov in kamnin
– pripravo teh materialov za izdelavo keramike
– izdelavo preprostih izdelkov

V soboto,18.januarja, od 9. do 13. ure v Rokodelskem centru Ribnica.
Cena:100 eur
Prijave zbiramo do zapolnitve mest na e-naslov: info@rokodelskicenter-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361 120.

 

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni